Järna - En liten ort mitt i idyllen!

Om Järna

Järna ligger ca 1 mil söder om Södertälje på E4:an och är en del av Stockholms län.

I Järna bor kanske inte så många människor, ca 9000. Men här finns ett stort företagsnätverk och det finns inte mindre än 1100 företag med postadress i Järna. Allt från storföretag som Fläkt Woods och Saltå Kvarn, men även flertalet butiker i Järna centrum där det är allt från klädbutiker, restaruanger till massage samt tandvård.

Mitt i Järna finns pendeltågsstationen som tar dig till Södertälje, Stockholm och andra orter i närheten som Mölnbo och Gnesta.

Järnas historia

Järna är en gammal jordbruksort med spår från medeltida befästningar. Idag är Järna i stark utveckling i samband med industrialiseringen och tillkomsten av järnvägsspåret som går rakt igenom Järna.

Järna i framtiden

Många söker sig till Järna för ett tryggt boende på ”landet” men ändå med närheten till Stockholm genom att man snabbt kan komma på E4:an och ta sig till Stockholm på 20 minuter.

Idag är det 700 bostäder planerade, både i form av småhus i Kallfors Östra, samt Kallfors Norra som är under uppbyggnad just nu där även förskola är planerad.


Warning: require(/home/jarna/public_html/updates/concrete5.6.2.1_updater/concrete/startup/jobs.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/jarna/public_html/updates/concrete5.6.2.1_updater/concrete/core/libraries/view.php on line 994

Fatal error: require(): Failed opening required '/home/jarna/public_html/updates/concrete5.6.2.1_updater/concrete/startup/jobs.php' (include_path='/home/jarna/public_html/libraries/3rdparty:/home/jarna/public_html/updates/concrete5.6.2.1_updater/concrete/libraries/3rdparty:.:/opt/cpanel/ea-php56/root/usr/share/pear') in /home/jarna/public_html/updates/concrete5.6.2.1_updater/concrete/core/libraries/view.php on line 994